HG5_hemsida2 © 2016 hultmanpartvogt. All rights reserved.

HG7:MAGASINET

“Magasinet” – Hammarby Gård 7

Genom en parallell skiss fick vi möjligheten att vara med i Oscar Properties nya bostads projekt HG7 i Hammarbys hamnkvarter. HG7 är ett ambitiöst och nytänkande initiativ från Oscar Properties där man använder sig av 6 olika arkitektkontor samt en landskaparkitekt för att bygga ett nytt kvarter om 6 bostadshus.

Vi har skapat ett bostadshus där insida och utsida har en stark arkitektonisk koppling. De sociala ytorna delas upp av objekt snarare än av väggar och köket fungerar som lägenhetens nav. Detta ger lägenheterna en naturlig cirkulation med flytande rumssamband och siktlinjer. Planlösningarna varierar mellan våningsplanen men samtliga lägenheter har en öppen planlösning med generösa skjutglaspartier som gör balkongen till en förlängning av rummet.